Dukić prijeti otkazima radnicima koji se ne vakcinišu

MILIĆI – Predsjednik kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić zaprijetio je otkazom svim zaposlenim koji odbiju da se vakcinišu protiv virusa korona, kada se za to steknu uslovi. Šefovima je naredio da, po pitanju mjera zaštite, radnike kontrolišu i van radnog vremena.

Pošteđeni će biti samo oni koji iz zdravstvenih razloga ne smiju da se vakcinišu, s tim da će to morati da se utvrdi u Specijalističkom medicinskom centru “Boksita”.

Ne može se pojedinačna volja i pravo zaposlenog staviti iznad prava i volje kolektiva, čime se dovodi u pitanje, ne samo zdravlje drugih, već i poslovna stabilnost privrednih subjekata”, poručio je Dukić u “obavezućoj instrukciji” objavljenoj u kompaniji.

Dodao je i kako je, pored svih mjera koje je naložio, sve više zaraženih u kompaniji, a za to je optužio radnike koji se okupljaju na sahranama, slavama, rođendanima i punoljestvima.

Sve dovodi u pitanje dalji normalan, rad i funkcionisanje Kompanije i Grupacije “Boksit” i što je još gore, dovodi do gubitka radne sposobnosti i ugrožavanja života svih zaposlenih. Da bi se izbjeglo pogoršanje epidemiološke situacije i saniralo postojeće, loše, stanje, rukovodni kadrovi, svih profila, pored toga, što su dužni, lično, poštovati propisane mjere, dužni su kontrolisati i da li zaposleni, kojima rukovode, poštuju iste, kako tokom, tako i van radnoga vremena”, poručio je Dukić.

Podsjećamo, vakcinacija u svijetu je na dobrovoljnoj osnovi.

On se prošle sedmice požalio kako su zaposleni u realnom sektoru marginalizovani kada je vakcinacija u pitanju. Najviše mu je zasmetalo to što su među prioritete uvršteni penzioneri.

Primjera radi, stavljeni su u prioritet, ispred zaposlenih, penzioneri, koji primaju penziju zahvaljujući tim koji rade, prije svega u realnom sektoru, a nisu izloženi ili ne treba da budu izloženi kontaktima, obzirom na svoj status”, saopštio je Dukić.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Dukić prijeti otkazima radnicima koji se ne vakcinišu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Dukić prijeti otkazima radnicima koji se ne vakcinišu