Višković: Planirana sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da Vlada Srpske u ovoj godini za zapošljavanje i samozapošljavanje planirala da izdvoji 12 miliona KM.

“Posredstvom Republičkog zavoda za zapošljavanje kreiran je Akcioni plan za zapošljavanje. Javni poziv za apliciranje je raspisan, a mogu se prijaviti boračke kategorije i mladi”, rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja.

On je naglasio da je za projekat sufinasiranja zapošljavanja predviđeno pet miliona KM za povrat poreza i doprinosa firmama koji zaposle mlade.

“Za djecu poginulih boraca i ratne vojne invalide smo za samozapošljavanje predvidjeli tri miliona KM, a prijavilo se 1.200 demobilisanih boraca i 120 djece poginulih boraca”, dodao je Višković.

Da bi ispunili sve te zahtjeve, potrebno je 14 miliona KM i Vlada će odboriti dodatna sredstva kako bi riješili sve te zahtjeve, naglasio je premijer Srpske. Srna

Чланак Višković: Planirana sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Višković: Planirana sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje