Advokat potvrdio: “Izvještaj mobilnog operatera je tačan – sve izvjesniji preokret u suđenju za ubistvo pjevačice”

– Izvještaj mobilnog operatera je tačan, to je potvrđeno, ali detaljnije ćemo se izjasniti na sljedećem suđenju.

Ovo je rekao Nikola Dumnić, advokat Zorana Marjanovića.

Podsjetimo, izvještaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vrijeme ubistva supruge Jelene, pjevačice “Granda”, na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svjetlo na rasvjetljavanje zločina, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog vještaka.

U izvještaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namjerno isključenog aparata bilo zabilježeno na mreži.

– Sudski vještak za telekomunikacije u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svjesno isključio svoj mobilni telefon u vrijeme ubistva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio. Međutim, izjašnjenje mobilnog operatera koje je sada stiglo u sud moglo bi da dovede do preokreta – kaže izvor upoznat sa slučajem, prenosi “Kurir“.


Izvorni članak: Advokat potvrdio: “Izvještaj mobilnog operatera je tačan – sve izvjesniji preokret u suđenju za ubistvo pjevačice”