Detalji ubistva: Benjamin je zaprijetio Vedadu, “uđi u auto ili ću te zgaziti”

Pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu Jasenkom Ružićem danas je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Benjaminu Arslanagiću (20) koji je osumnjičen da je u subotu u centru Sarajeva Nissanom usmrtio Vedada Ibrahimovića (21).

Arslanagić se sumnjiči za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju

“Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”
Sjednica je kratko trajala. Tužiteljica Jasmina Čaušević je samo izjavila da ostaje kod pismenog prijedloga, dok je odbrana tvrdila da nema elemenata za određivanje pritvora jer nije riječ o ubistvu, već o saobraćajnoj nesreći.

“Avaz” nezvanično saznaje nove detalje iz istrage i događaju kod SCC-a koji je u subotu u jutarnjim satima zgrozio Sarajlije.

Benjamin Arslanagić je vozeći Nissan Almeru u kojem su bili njegov maloljetni saučesnik i djevojka M. Č., po dolasku u ulicu Vrbanja do broja 4, ugledao Vedada Ibrahimovića.

Arslanagić je potom zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao Vedadu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”Nakon toga je maloljetnik izvadio nož iz džepa svoje jakne koja je bila na zadnjem sjedištu. Izašao je iz vozila i s nožem u ruci krenuo prema Vedadu.

Kada je Vedad ugledao nož u ruci maloljetnika dao se u bijeg. Za njim su krenuli maloljetnik i Arslanagić u automobilu.

Nakon što su stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom, a maloljetnik je odbacio nož.

Vedad je dan ranije proslavio rođendan
Vedad je od udarca automobilom zadobio teške povrede kojima je podlegao u KCUS-u.

Nastradali Vedad Ibrahimović je dan ranije 26. marta proslavio rođendan, a već sljedećeg dana u subotu 27. marta bio je mrtav,piše Avaz

Danas je pred sudijom za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu također razmatran prijedlog za određivanje pritvora Arslanagićevom maloljetnom saučesniku.


Izvorni članak: Detalji ubistva: Benjamin je zaprijetio Vedadu, “uđi u auto ili ću te zgaziti”