Najveći investitor u Hercegovini želi graditi novi grad za 25.000 stanovnika

Riječ je o novom projektu najvećeg investitora u Hercegovini, Rodoljuba Draškovića, čiju zamisao su na papir su stavili vrhunski arhitekti. Kompleks koji se uskoro počinje graditi bit će jedinstven u Europi.

Radi se o izgradnji cijelog jednog grada za 25.000 stanovnika u kojem će biti osigurani najviši standardi življenja suvremenog čovjeka, piše BiznisInfo.

Gradsku jezgru, u prvoj fazi, čini preko 3.000 luksuznih jedinica. Grad je ispunjen parkovima, cvjetnim vrtovima, voćnim alejama, zelenim površinama s mediteranskom horti-kulturom, trim stazama, biciklističkim stazama, šetalištima, jezerima i drugim sadržajima koji će ovaj kompleks učiniti najpoželjnijim mjestom za stanovanje u Europi.

U ovome kompleksu udobnog stanovanja garaže i sva infrastruktura su u podzemnim etažama.

U centru Grada nalazi se luksuzni apart hotel, s kojeg se pruža pogled na širu okolinu Trebinja. Botanički vrt s fontanama nalazi se u atriumu hotela, odakle se panorama dizalima može stići do poslovnih i stambenih etaža ili na krovnu terasu na kojoj je helidrom, prenosi Trebinjelive.

Sve izgrađeno je u funkciji budućih stanara. Grad će osigurati uvjete za bavljenje businessom, odnosno vođenje poslovnih aktivnosti.

Osim toga, Grad osigurava sve uvjete za obitelj, uz najsuvremeniji edukativni vrtić i druge dječje sadržaj koji se nalaze u kompleksu.

Ovaj kompleks na svojoj površini od 800.000 m2, pruža sve što je potrebno i jednoj osobi i jednoj obitelji, za udoban život, pa čak i više od toga.

Osim gore navedenog, izgrađenog i onoga što je trenutno u izgradnji, planirano je i bit će ostvareno još ideja kroz dodatne sadržaje, zbog čega će Grad Sunca biti na prvom mjestu u Europi, a i šire, po mjeri svega što je u službi čovjeka i njegovih životnih potreba.

A sve je počelo 2016. godine kada je Drašković donio odluku o izgradnji Grada Sunca, na Mediteranu, na hercegovačkoj kršnoj blagodati, do kog se iz Trebinja stiže za nekoliko minuta, a iz Dubrovnika ili Herceg Novog za oko pola sata vožnje.

Za kratko vrijeme, za svega tri godine, izgradio je Aqua park, Olimp dvoranu sportova, zatvoreni bazen, fitnes centar, otvorene terene za sve sportove; individualne i timske, atletski stadion i nogometne terene, igrališta za djecu s Dino parkom, igraonice za djecu, Galiju- spa centar, hotel Panoramu s pet zvjezdica, Bijeli grad; s preko tisuću smještajnih jedinica za turiste, kongresni centar, Etno selo; koje je atrakcija za sve uzraste, Varoš čaršiju; sa sadržajima koji povezuju stoljeća življenja u Hercegovini.


Izvorni članak: Najveći investitor u Hercegovini želi graditi novi grad za 25.000 stanovnika