Mladi NS, SDP-a i NiP-a poslali poruku Bogićeviću: Budite naš učitelj, recite da!

Njihovo saopćenje prensimo u cijelosti.

Godine 1989. Bosna i Hercegovina je, na do tada neviđen način, sa 200.000 glasova prednosti u odnosu na ostala četiri kandidata, rekla DA Bogiću Bogićeviću.

Izabran je za člana Predsjedništva SFRJ kao najmlađi kandidat i najmlađi izabrani predstavnik u vlasti. Zauzvrat, Bosna i Hercegovina je od Bogića Bogićevića dobila historijsko ‘NE’ vojnom udaru, koje je 1991. godine Bogićević rekao na sjednici Predsjedništva.

Danas imamo situaciju da nakaradne politike, koje mi mladi nikako ne možemo prihvatiti niti podržati, opstruiraju imenovanje Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. On to nije zaslužio.

Sramotno je ono što mi mladi gledamo ovih dana na političkoj sceni. prenosi “Radiosarajevo“.

Mi, mladi, odlučno kažemo NE takvoj politici, u kojoj jedan velikan poput Bogića Bogićevića mora da odustaje od kandidature. Želimo da on bude taj koji će pokazati šta znači biti na čelu jednog grada, u ovom slučaju Grada Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Mi, mladi, nismo krivi za ono što rade oni koji našu državu godinama unazađuju, koji vode politiku ličnog interesa.

Mi želimo da nas vode ljudi od karaktera i integriteta. Mi želimo da nas takva jedna osoba vodi u budućnost, da bude primjer nama mladima, da od njega učimo.

Stoga želimo da javno iskažemo podršku Bogiću Bogićeviću i da ga zamolimo da nas ne ostavlja bez prilike da učimo od najboljih.

Molimo ga da ne odustaje od kandidature, da nas ne prepušta vodstvu onih od kojih nismo ništa naučili u zadnjih 25 godina i više.

Zato Vas molimo da budete naš učitelj.

Zbog nas mladih, sada recite DA”, navodi se u saopćenju.


Izvorni članak: Mladi NS, SDP-a i NiP-a poslali poruku Bogićeviću: Budite naš učitelj, recite da!