GOVORILA SAM NE, NEPRESTANO! Objavljena JAVNO CIJELA ISPOVIJEST Danijele Štajnfeld!

– Mene je si*ovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Poslije četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htjela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumijete to stanje”, započinje svoju ispovijest Danijela.

“Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla”, dodaje ona.

“Kada se pojavio slučaj žrtava Miroslava Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv sek*ualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti”, kaže Danijela Štajnfeld.

Glumica se otisnula put Amerike samo 40 dana nakon traumatičnog događaja kako bi pokušala da sve zaboravi. Ipak, kaže da je počela da ima psihičke probleme – svaka sitnica je počela da je podsjeća na nemili događaj, prestala je da spava, da jede. U jednom trenutku je pomišljala i na samoubistvo.

Ljekari su joj dijagnostifikovali postraumatski sindrom – jasan i mjerljiv dokaz da je traumu preživjela.

“Ja sam se liječila od posttraumatskog stresnog poremećaja jedno dvije godine. Ja u to vrijeme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osjećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsjetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade”, priča Danijela u intervjuu za Insajder.

Posjetimo, Danijela je prvi put istinu o silovanju otkrila u dokumentarcu “Zaceli me”, a nakon toga priznala je i da je riječ o jednom moćniku iz domaće filmske industrije, ali je do sada njegov identitet bio nepoznat javnosti.