Ogromno interesovanje za fotelju direktora u banjalučkim vrtićima

BANJALUKA – Za direktora, odnosno direktorku Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci vlada nezapamćeno interesovanje i konkurisalo je ukupno 26 kandidata.

FOTO: Capital

Ipak, u fotelju ove očigledno za mnoge primamljive ustanove, po svemu sudeći ponovo će sjesti neko iz stranaka koje čine skupštinsku većinu.

Iako po ranijim stranačkim dogovorima, ova fotelja pripada Socijalističkoj partiji Petra Đokića, prema informacijama portala Gerila.info, prigrabiće je SNSD-ovci.

Ovaj portal kao najveće kandidate ističe Rankicu Pušić aktuelnu direktoricu Osnovne škole „Jovan Dučić“ i kadar SNSD-a, Andreu Dorić iz SPS-a koja je nekoliko mjeseci sjedila u direktorskoj fotelji te Jelenu Kurtinović kandidata Socijalističke partije koja je nekoliko godina vodila Centar.

Prijavila se i Bosiljka Bošnjak je aktuelni pomoćnik ministra za porodicu u Vladi RS i nesuđena direktora banjalučkih vrtića iz 2015. godine.

Od kandidata koji vrebaju iz drugog plana tu je Mirjana Krčmar, koja je na posljednjim lokalnim izborima bila na listi SNSD-a za Banjaluku pod brojem 16. Diplomirani je pedagog, Banjalučanka i zaposlena je u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Od onih „nestranačkih“ kandidata koji bi sigurno bili na vrhu liste da nema političkih dilova su aktuelna v.d. direktorka banjalučkih vrtića Vesna Banjac, ali i Dajana Aleksić, glavni vaspitač u vrtiću „Ježeva kućica“ koja je i porodični nosilac tri ordena Miloša Obilića.

Razgovor sa svim kandidatima biće obavljen u Gradskoj upravi Banjaluka u ponedeljak (22. marta), a članovi Komisije su Dragana Damjanić, Ostoja Perišić, Mira Galić, Srđan Mijatović i Miroslav Popržen.

Konačnu odluku o novom direktoru doneće Skupština Grada, a predsjednik Komisije za imenovanje je Dragoslav Topić, kadar SNSD-a.  Gerila.info

Чланак Ogromno interesovanje za fotelju direktora u banjalučkim vrtićima се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Ogromno interesovanje za fotelju direktora u banjalučkim vrtićima