KO SDP BiH ZDK: Odmah staviti van snage naredbu o zabrani rada predškolskih ustanova u ZDK

Takva politika Vlade i vladajuće većine u kojoj se sve vrti oko interesa nekoliko porodica je ZDK dovela do sunovrata i skorog bankrota, a svi koraci i Odluke Vlade su ustvari samo produkt nesposobnih kadrova.

Treba naglasiti da je pogubno vođenje politike Vlade ZDK aminovano od vrha SDA, koja je bježeći od odgovornosti podijelila FBiH i na taj način ugrozila živote svih građana koji žive u ovom bh. entitetu.

Najnovija nelogičnost u režiji “plagijat Vlade”, koja ne umije ni prepisati, jeste zabrana rada predškolskih ustanova u ZDK, što pokazuje potpuno odsustvo svijesti i empatije prema građanima/roditeljima/djeci i njihovim problemima u vremenu pandemije i teške ekonomske situacije.

Podsjećamo Vladu Zeničko – dobojskog kantona da u FBiH i ZDK još uvijek nije proglašeno stanje prirodne nesreće, te trgovački centri, kafići, fabrike i druge djelatnosti neometano rade i da je zatvaranje predškolskih ustanova epidemiološki i socijalni bumerang.

Zatvoriti predškolske ustanove, u kojima, za sada, nema ozbiljnijih epidemioloških izazova, a pri tome ne obezbijediti paket pomoći prema istima je ključ u bravu za većinu predškolskih ustanova na našem Kantonu.

Za razliku od prethodne godine i zatvaranja, ovaj put su građani iskusniji i znaju da od vaših obećanja i pomoći neće biti ništa.

Kantonalna organizacija SDP BiH Zeničko – dobojskog kantona poziva Vladu ZDK da se konkretnim mjerama brine o zdravlju građana našeg Kantona i da bez odlaganja naredbu o zatvaranju predškolskih ustanova u ZDK stavi van snage, a predškolske ustanove i sve građane ZDK pozivamo da stepen poštivanja mjera podignu na najviši mogući nivo.

Građani moraju znati da je od Vlade Fadila Novalića jedino neuspješnija Vlada Zeničko – dobojskog kantona i zbog toga se posebno moraju paziti.


Izvorni članak: KO SDP BiH ZDK: Odmah staviti van snage naredbu o zabrani rada predškolskih ustanova u ZDK