Raspisan javni poziv za angažovanje lica za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Grada Srebrenik raspisala je javni poziv za angažovanje lica za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u pravnim subjektima na području Grada Srebrenik. Stručno osposobljavanje trajat će 12 mjeseci odnosno u onom vremenu koliko je to regulisano pozitivnim zakonskim pripisima za obavljanje stručnog osposobljavanja za lica sa završenom visokom i višom stručnom spremom, a pravo prijave na Javni poziv imaju kandidati koji nemaju radno iskustvo potrebno za polaganje stručnog ispita u oblastima u kojima je stručni ispit ili radno iskustvo zakonom ili pravilnikom o radu predviđeno kao uslov za obavljanje poslova određenog zanimanja. Odabrani kandidati će stručno osposobljavanje obavljati u jednom od pravnih subjekata na području Grada Srebrenik,  bez zasnivanja radnog odnosa u vremenu iskazanom od strane pravnog subjekta. Kompletan tekst javnog poziva kao i obrazac zahtjeva u pdf. formatu možete pogledati ovdje:

https://www.srebrenik.ba/naslovna/vijesti/srebrenik-raspisan-javni-poziv-za-angazovanje-lica-za-strucno-osposobljavanje-bez-zasnivanja-radnog-odnosa-2

Objava Raspisan javni poziv za angažovanje lica za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Raspisan javni poziv za angažovanje lica za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa