Sutra se održava 3. sjednica OV Lukavac

Jakub Mahovkić / Foto: Arhiv SodaLIVE.ba

U četvrtak, 18. marta biće održana 3. sjednica Općinskog vijeća Lukavac.

Na dnevnom redu će se naći 15. tačaka, a između ostaloga, vijećnici će raspravljati o izmjeni statuta JP Rad d.o.o. Lukavac, kao i razrješenjem direktora prije isteka mandata i davanja saglasnosti za imenovanje VD direktora JP „Rad“ doo Lukavac.

Predviđena je i tačka vezana za razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o usklađivanju statusa Javnog preduzeća za komunalne i zanatske usluge “RAD” Lukavac sa odredbama Zakona o javnim preduzećima u FBiH i Zakona o privrednim društvima.

U dnevni red uvrštena je i tačka vezana za imenovanje povjerenika za MZ Turija obzirom da ova lokalna zajednica regularnim putem nije uspjela formirati svoje vijeće u zakonskom roku koji je postavila CIK-a. Na sjednici će biti razmatane i tačke koje se tiču Općinskog pravobranilaštva u Lukavcu.

Razmatrat će se i prijedlog za davanje saglasnosti na Protokol o saradnji između Općine Lukavac i JZU Dom zdravlja Lukavac, Izvještaj o radu Općinske izborne komisije za 2020. godinu, kao i Informacija o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na području općine Lukavac u školskoj 2020./21. godini.


Izvorni članak: Sutra se održava 3. sjednica OV Lukavac