Senad Hadžifejzović zbog prijetnji saslušan u Tužilaštvu BiH

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i otvorilo istragu protiv Jasmina Mulahusića, jednog od najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama, koji otvoreno vrijeđa i napada političke oponente režima Bakira Izetbegovića i bliskog saradnika Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e.

Nadležne policijske agencije
Ova informacija potvrđena nam je zvanično jučer i iz Tužilaštva BiH. Tužilaštvo je prije mjesec zaprimilo prijavu protiv navedene osobe zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, vjerske ili rasne mržnje i netrpeljivosti putem različitih objava na internetu, javnom prostoru i društvenim mrežama.

– Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, nadležne policijske agencije izvršile su određene provjere i prikupljanje informacija te je, u svojstvu svjedoka i oštećenih, saslušan određen broj osoba – rečeno nam je iz ove institucije.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića i Predraga Kojovića, lidera NiP-a, SBB-a i Naše stranke, ali i brojnih drugih političara i novinara. Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i političare koji ne odgovaraju SDA.

Jedan od onih koji je dao iskaz u Tužilaštvu je i poznati novinar i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, što je jučer potvrdio u izjavi za “Dnevni avaz”.

– Na ovo gledam onako kako on gleda Face, dakle gleda našu TV, a mrzi i prijeti?! Nemam Facebook, ne čitam nikada komentare, ja radim, oni neka kritiziraju. No, saznam za ovakve tipove koji su prijetnja i opasnost za novinare, saznam i ko su i kada su anonimni – kaže Hadžifejzović.

Tužilaštvo mora efikasno djelovati
Ocijenio je da Tužilaštvo mora efikasno djelovati.

– Iako sam vrlo iznenađen da se neko prihvatio posla u ovom slučaju, gdje, i ja mislim, imaju itekakvu konekciju pojedinci i obavještajne službe, nije ovo jedini slučaj i primjer – dodaje Hadžifejzović.


Izvorni članak: Senad Hadžifejzović zbog prijetnji saslušan u Tužilaštvu BiH