Saobraća se po vlažnom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra

Na putevima u Bosni i Hercegovini se u nedjelju ujutru saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna, Kupresa i Rostova. Stoga iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Također, skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz, prenosi Anadolu Agency (AA).

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima od 23.00 do 4.30 sati saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

U toku je rekonstrukcija petlje Blatuša u Zenici (M-17) zbog čega je za saobraćaj zatvoren pravac Zenica – Doboj i ulaz iz pravca Sarajeva u Zenicu.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac – Hutovo trenutno se izvode u reonu mjesta Cerovica, a u zoni izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, zaključuju iz BIHAMK-a.


Izvorni članak: Saobraća se po vlažnom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra