Trivić: Za mene su očevi nacije stvarali RS, Dodika ne priznajem kao takvog

Iz Dodikovog nastupa se mogu izvući tri činjenice, kako je rekla i pojasnila:

“Prvo u izjavi Dodika smo vidjeli da se sa SDS i PDP nema šta razgovarati o nacionalnim temama, što nije istina. Sjedinca je zakazana u utorak za srijedu, niko nas nije pozvao, niko nas nije konsultovao za mišljenje. Vi se obraćate poslanicima i javnosti RS, to je činjenica da je ova sjednica sazvana na njegov zahtjev sa partijama koje njega slušaju, što kaže da se uradi uradit će se.

“Drugo, opozicija nije napustila Skupštinu, imali smo obraćanje predsjednika partija. Nije tačno da opozicija nije iznijela stav. Stav PDP-a je iznio predsjednik stranke u 10 minuta koliko mu je bilo dozvoljeno”.

“Treća – dobro sam gledala zaključke koji su stigli, zaključke nije potpisala jedna stranka, Socijalistička partija Srpske Gorana Selaka. Ne radi se o pozivu na svesprsko jedinstvo, ovdje se radi o jednoj manipulaciji temom koja je bitna, koja jeste zvučna, koja je suštinski bitna – rad OHR-a. Iznesen je stav opozicije, da ovo kako Dodik misli da će se ukinuti OHR nije način da se ukine”, rekla je Trivić.

Njen stav je da OHR treba da bude ukinut, te da se u BiH pokuša postići dogovor bez njih.

“Način gdje ćete se predstaviti kao otac nacije, ja ne priznajem oca nacije nikakvog – za mene su to oni koji su stvarali RS. Čuli smo dosta toga što ne stoji. To je način da se ova tema privatizuje i da se neko predstavi kao čuvar RS, a pravi čuvar RS je njen narod. Tuk na utuk neće dati rješenje – što narod kaže. Ovo nije način. Ako je trebalo biti rasprave o ovome, imali smo 10 godina da se razgovara u kontinuitetu, da se pokaže spremnost da smo sposobni za to”, istaklnula je Trivić.


Izvorni članak: Trivić: Za mene su očevi nacije stvarali RS, Dodika ne priznajem kao takvog