Dom zdravlja Lukavac poništio konkurs za prijem 11 uposlenika

Dom zdravlja Lukavac danas je poništio konkurs za prijem 11 uposlenika u Dom zdravlja Lukavac.

Naime, konkursom su trebala biti zasposlena dva doktora stomatologije, dvije medicinske sestre za kućno liječenje i po jedan referent za kadrovske poslove, medicinska sestra porodične medicine, domar, vozač saniteta, higijeničar, stomatološka sestra i referent za nabavu.

Zbog svega navedenog, Općina Lukavac je zatražila od rukovodstva Doma zdravlja da uradi elaborat o potrebi za ovim radnim mjestima, posebno za mjesta dva stomatologa.

Kako saznaje Lukavački info portal SodaLIVE.ba, razlog zbog kojeg je poništen konkurs je nedostatak finansijskih sredstava zbog već planirane nabavke digitalnog rendgen aparata vrijednosti 400.000KM, tri sanitetska vozila vrijednosti oko 200.000KM, a u narednim danima će biti raspisan tender za nabavku 2 ultra zvučna 4D aparata vrijednosti oko 150.000KM i iz tog razloga, 11 novih radnih mjesta nije ekonomski održivo i odluka je donesena bez bilo kakvih kalkulacija.

Kako nezvanično saznaje naš portal, pomenuti sporni konkurs, koji je danas poništen je bio razlog za smjenu dr. Aljukića sa mjesta v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac.


Izvorni članak: Dom zdravlja Lukavac poništio konkurs za prijem 11 uposlenika