VAKCINA KOJU SU SRBIJA I SLOVENIJA D0NIRALI BOSNI! Austrija hitno zaustavila vakcinaciju AstraZenecom!

Austrijske vlasti su danas privremeno prekinule da daju građanima vakcinu AstraZeneke iz PRED0STR0ŽN0STI, dok se ne istraži sm*rt medicinske sestre i B0LEST druge osobe nakon što su primile ovu vakcinu, saopštila je danas državna zdravstvena služba.

“Federalna kancelarija za javno zdravlje (BASG) je dobila dva izveštaja koja su potencijalno povezana sa vakcinacijom iz D0ZAMA AstraZenekine vakcine u B0LNICI u Cvetlu, u Donjoj Austriji”, navodi se u saopštenju kancelarije koji je prenio Rojters.

Medicinska sestra (49) je preminula jer je došlo do jakog K0AGULACI0N0G P0REMEĆAJA, dok je druga žena (35) dobila plućnu EM*B0LIJU i nalazi se u B0LNICI.

“Trenutno nema D0KAZA o povezanosti ova dva slučaja sa vakcinama”, navodi BASG.

Švajcarske novine “Nideresterajhiše nahrihten”, kao i medij ORF i novinska agencija APA navode da su obe žene medicinske sestre i da su radile u istoj B0LNICI.

BASG navodi da zgr**anje kr*vi nije zabeleženo među NUSP0JAVAMA vakcine AstraZeneke.

“Iz PRED0STR0ŽN0STI, preostale vakcine iz ovog dijela se ne koriste”, navodi BASG.

AstraZeneka zasad nije imala reakciju nakon poziva agencije Rojters da se oglase ova dva slučaja.

Agencija APA citira AstraZeneku koja je navela da je britansko-švedska farmaceutska kuća u kontaktu sa austrijskim vlastima i da podržava ist*agu.

Podsjećamo, Srbija i Slovenija su donirale nekoliko hiljada D0ZA ove vakcine BiH, a naše vlasti, također vakicne AstraZeneke očekuju preko K0VAKS mehanizma.

The post VAKCINA KOJU SU SRBIJA I SLOVENIJA D0NIRALI BOSNI! Austrija hitno zaustavila vakcinaciju AstraZenecom! appeared first on usn.co.ba.


Izvorni članak: VAKCINA KOJU SU SRBIJA I SLOVENIJA D0NIRALI BOSNI! Austrija hitno zaustavila vakcinaciju AstraZenecom!