Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Policija u Prijedoru intenzivno traga za Renatom Marjanovićem, koji je sinoć ispalio rafalno više hitaca iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta u tom gradu, javlja Faktor.

Kako su, navodeći incijale osumnjičenog, saopćili iz Policijske uprave Prijedor, slučaj im je prijavljen sinoć oko 20.40 sati.

Nakon što je pucao prema objektu, Marjanović se vozilom “opel corsa” udaljio u nepoznatom pravcu.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu pričinjena znatna šteta.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor intenzivno tragaju za R. M. kojem se na teret stavlja izvršenje krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji će nakon pronalaska lica i kompletiranja predmeta, odlučiti o daljem postupanju – navela je u saopćenju glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine kada je maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

On ga je tada, uz prijetnje, davljenje i udarce natjerao da s prikolice skine naljepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je uhapšen.

U januaru ove godine policija mu je u Bosanskoj Dubici oduzela “VW touran” nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

U pretresu vozila je otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.


Izvorni članak: Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić