Rusija: Priliv stranih radnika regulisati prema potrebama

MOSKVA – Pitanje priliva stranih radnika u Rusiju trebalo bi da bude riješeno u skladu sa stvarnim potrebama ekonomije i na osnovu zaštite interesa ruskih državljana na tržištu rada, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

odliv radnika

Foto: Nezavisne novine

On je na sastanku odbora ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Moskvi rekao da je pitanje migracije osjetljivo kako za društvo tako i za ekonomiju.

“Situacija je postala urednija i transparentnija na tom polju i povećana je efikasnost zakonske regulacije”, istakao je Putin.

Putin je naveo da rizik i dalje postoji, uključujući infiltriranje kriminala u okruženje migranata koji traže posao.

Ruski predsjednik pozvao je Ministarstvo da nastavi uravnotežen i odgovoran pristup primanju stranih radnika u Rusiji i usredsredi se na stvarne potrebe državne ekonomije, dok u isto vrijeme, prije svega, štiti interese ruskih državljana na tržištu rada, javio je TASS.

“Cijela aktivnost migranata radnika trebala bi da se vrši uz strogo poštovanje zakona Ruske Federacije i opštepriznatih međunarodnih normi”, napomenuo je Putin.

Putin je dodao da bi poslodavci i zaposleni koji krše zakon trebali da budu kažnjeni kako zaslužuju. Srna

Чланак Rusija: Priliv stranih radnika regulisati prema potrebama се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Rusija: Priliv stranih radnika regulisati prema potrebama