Ženi i kćeri došao se pohvaliti novom djevojkom. Potom je stigla policija, a onda je sve završilo i na sudu

Supružnici iz okolice Pitomače (Hrvatska), danas oboje 42-godišnjaci, zbog pogreške policajaca kao tužitelja u prekršajnom postupku, oslobođeni su krivnje za porodično nasilje za koje su optuženi još 2017. godine. Kako su policajci tvrdili, sada vjerojatno već bivši supružnici žestoko posvađali su se tijekom brakorazvodne parnice, piše Podravski.hr.

Kako se navodi u presudi, početkom travnja 2017. godine, tada je 38-godišnji muškarac u društvu svoje nove djevojke došao kombijem u dvorište kuće u kojoj stanuje njegova supruga. Izašao je iz kombija i uputio do plastenika i silosa obaviti neki posao, a djevojka je ostala sjediti u kombiju i čekala ga. Kada je njegova još uvijek zakonita supruga vidjela da se u kombiju nalazi nova suprugova “prijateljica”, došla je do kombija i teatralno pozvala svoju 10-godišnju kćer.

“Dođi vidjeti koga je tvoj tata dovezao u dvorište”, vikala je žena i pritom otvorila vrata kombija u kojem je sjedila djevojka.

“Pa kako te nije sramota ulaziti u naše dvorište?”, povikala je muževoj djevojci i zatim zatvorila vrata. Kada je čuo tresak vrata i galamu, pojavio se i suprug.

‘Đubre, smeće, niš’ koristi…’
“Đubre jedno, smeće, niš’ koristi, kako možeš dovesti ovu u moje dvorište?”, napala ga je.

Nije joj niti uskoro bivši suprug ostao dužan. Uzvratio joj je salvom psovki, a zatim je sjeo u kombi i zajedno sa svojom novom odabranicom otišao. Intervenirali su kasnije policajci koje je neko pozvao.

Cijeli je slučaj završio na prekršajnom sudu te su potkraj svibnja 2018. godine proglašeni krivima i osuđeni novčanim kaznama. Osuđena supruga nije se žalila, no to je učinio njezin tadašnji suprug koji je u pravnoj zavrzlami ispao pobjednik.

Predmet je vraćen Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici na ponovno suđenje i u ponovljenom postupku okrivljeni je muškarac oslobođen ne zato što nije kriv, već zato što su policajci kao tužitelji pogriješili dok su pisali optužni prijedlog. Sudu nije bilo sporno počinjeno nasilje, sve kako je opisano u optužnom prijedlogu policije nesumnjivo je prekršaj, no “ovlašteni tužitelj nije naveo kakvo su nasilje okrivljenici počinili niti kakve su posljedice prouzročene djelima, povrede dostojanstva ili uznemirenosti žrtve.

Sutkinja ga oslobodila
Odnosno, da su okrivljenici počinili psihički oblik nasilja, valjalo je naznačiti da je navedena radnja u činjeničnom opisu prouzročila kod žrtve povredu dostojanstva ili uznemirenost, jer da bi djelo koje se stavlja okrivljenicima na teret bilo kažnjivo, mora sadržavati i posljedicu kao učinak radnje”, stoji u oslobađanju optužbe.

Sutkinja je muškarca oslobodila, prenosi “Net“.


Izvorni članak: Ženi i kćeri došao se pohvaliti novom djevojkom. Potom je stigla policija, a onda je sve završilo i na sudu