Muriz Memić ispred Suda BiH: Mislim da Dupovac i Mutap moraju ostati u pritvoru

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog prema Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim u predmetu stradanja Dženana Memića, mjera pritvora produži za još 60 dana.

Muriz Memić otac ubijenog Dženana Memića danas je okupljenim novinarima kazao da smatra da Dupovac i Mutap moraju ostati u pritvoru, zbog toga što je javnost uznemirena i zato što mogu uticati na svjedoke. prenosi “Radiosarajevo“.

Sud BiH 3. februara donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Dupovcu i Mutapu, a iz saopšteno je da se terete za krivična djela “organizovani kriminal” i “pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

1. marta im ističe ova mjera.

Dupovac i Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su 1. februara. Dupovac je, dodajmo, bio načelnik za saobraćajne istrage MUP-a KS, a sumnjiče ga da je odmah nakon nesreće na Ilidži, angažirao dvije osobe kako bi pronašle automobil Renault Clio, koji nema nikakve veze sa tragedijom koja se dogodila u Velikoj Aleji.

SIPA je, kad ih je i uhapsila, pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.


Izvorni članak: Muriz Memić ispred Suda BiH: Mislim da Dupovac i Mutap moraju ostati u pritvoru