SERVIS: Novi prekidi u snabdijevanju el. energijom na području Srebrenika i okoline

U Srebreniku jutros pretežno sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 16°C.

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirana su četiri krivična djela, dogodilo šest saobraćajnih nesreća.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata je imala 2 tehničke intervencije. 

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 62 pregleda pacijenata, od toga jedna intervencija za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili jedanputa. 

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: Obala Zmaja od Bosne, Jalska od broja 1 do broja 7 i Put Vinište u vremenu od 09:00 do 15:00 sati,

– u ulicama: Mejdan, Donji Mejdan, Donje Brdo, Mustafe Efendije Kurta od broja 1 do broja 23 u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Srebrenika:

– dijelu naselja  Polje Srebrenik u vremenu od 10:00 do 11:00 sati,

– u naselju: Čekanići Gornji u vremenu od 14:00 do 15:00 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Durakovići, Imširovići i Alići u vremenu od 08:30 do 11:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

STANJE NA CESTAMA – Ovoga jutra upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 4 osobe zaražene korona virusom, dvije se nalaze na liječenju na UKC-u. 


Izvorni članak: SERVIS: Novi prekidi u snabdijevanju el. energijom na području Srebrenika i okoline