Upaljene svijeće na Skenderiji za Đorđa Balaševića: Sarajlije se opraštaju od velikog prijatelja

Balašević je širom regiona, pa tako i u našoj zemlji imao veliki broj fanova, koje je osvajao kako stihovima i emocijom svojih neprolaznih pjesama, tako i svojim ponašanjem i stavovima, a poštovaoci njegovog djela i lika odlučili su mu se simbolično zahvaliti za sve okupljanjem na kojem su zapjevali i neke od njegovih pjesama.

Uz svijeće, Sarajlije su prinijele i plišane igračke koje im je legendarni muzičar poklanjao na zadnjem koncertu u Skenderiji u februaru 2018.godine, ali i na ranijim nastupima. Među okupljenim je bio i Ahmed Švrakić iz Hayat produkcije koji se također želio oprostiti od omiljenog umjetnika.

U ovom gradu najveći kompliment je da ti kažu da si Sarajlija. On je bio i srcem i dušom Sarajlija. Žao mi je što odlaze veliki. Sve vrijeme agresije je pokazao da voli grad i sa nama je dijelio patnju – kaže Švrakić.

Adnan Kukuruzović, koji na Facebooku djeluje pod pseudonimom Tajni Gaz, jedan je od najvećih Balaševićevih fanova, također je večeras na Skenderiji.

Svi smo mi ovdje i niko nije ovo očekivao. Za Balašem region plače. Imao je posebnu vezu sa Sarajevo i Bosnom. Tajnu vezu koja će se sigurno održavati – kazao je Kukuruzović.


Izvorni članak: Upaljene svijeće na Skenderiji za Đorđa Balaševića: Sarajlije se opraštaju od velikog prijatelja