Privedena osoba koja je ugrožavala sigurnost tužiteljice Gordane Tadić

Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva BIH.

Policijski djelatnici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, rade provjere podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje.

Presretanje i ugrožavanje vozila, desilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova. Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom.

Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH, piše “Fena”.


Izvorni članak: Privedena osoba koja je ugrožavala sigurnost tužiteljice Gordane Tadić