Vijećnik Faruk Džafić (SD): Postaviti sigurno – saobraćajna ogledala na raskrsnicama u Raincima Gornjim i Hidanima

U toku je Prva redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija, koja se održava u sali BKC- a „Alija Izetbegović“.

Faruk Džafić (SD) – Inicijativa: Da se iz budžeta obezbijede sredstva za postavljanje sigurno – saobraćajnih ogledala na raskrsnicama u Raincima Gornjim i Hidanima

Da se iz općinskog budžeta izdvoje sredstva za postavljanje Sigurnosnih saobraćajnih ogledala na dva mjesta na dionici magistralnog puta M4 Tuzla Zvornik i to : 1. Raskrsnica u Raincima Gornjim da se postavi sigurnosno saobraćajno ogledalo koje će poboljšati preglednost dijela magistralnog puta iz pravca Kalesije za vozače motornih vozila koja se uključuju na magistralni put M4 iz pravca Rainci Donji.

  1. Raskrsnica Hidani da se postavi adekvatno sigurnosno saobraćajno ogledalo koje će poboljšati preglednost dijela magistralnog puta iz pravca Kalesije za vozače motornih vozila koji se uključuju na magistralni put M4 iz pravca Tojšića (stara cesta ).

OBRAZLOŽENJE

Svi smo svjedoci da na gore navedenim dijelovima magistralnog puta zbog loše preglednosti dešavaju saobraćajne nesreće. Adekvatnim postavljanjem saobraćajnih sigurnosnih ogledala poboljšala bi se preglednost za vozače iz navedenih pravaca i samim tim smanjio obim saobraćajnih nesreća koje ugrožavaju živote kako vozača tako i ostalih sudionika u saobračaju.
U obrazloženju ističem da je pomenuta dionica magistralnog puta M4 u nadležnosti Federalne direkcije cesta i da se nadležne općinske službe očituju prema istim urgentnim Zahtjevom za realizaciju pomenute aktivnosti.Ovo bi bio početni korak za realizaciju krucijalnog problema na pomenutoj dionici magistralnog puta,a trajno rješenje bi bilo izgradnja kružnih tokova na pomenutim mjestima,o čemu trebamo svi mi ozboljno da se pozabavimo kroz ingerencije nadležnih općinskih službi i Federalne direkcije cesta.

The post Vijećnik Faruk Džafić (SD): Postaviti sigurno – saobraćajna ogledala na raskrsnicama u Raincima Gornjim i Hidanima appeared first on Kalesijski.ba.


Izvorni članak: Vijećnik Faruk Džafić (SD): Postaviti sigurno – saobraćajna ogledala na raskrsnicama u Raincima Gornjim i Hidanima