Maja Šuput mijenja Radenka Đuricu na čelu Komisije za koncesije RS

BANJALUKA – Novi sastav Komisije za koncesije Republike Srpske trebao bi da bude imenovan danas ili sutra na sjednici Narodne skupštine RS, a pored tri stara člana u Komisiju bi trebalo da uđu Maja Šuput i Goran Mišić, saznaje portal CAPITAL.

 Foto: Ilustracija/CAPITAL

Maja Šuput (SP) predložena je za predsjednika Komisije, umjesto Radenka Đurice iz Socijalističke partije (SP).

Novi član Komisije, umjesto Emine Komić, trebalo bi da bude Goran Mišić, kao prijednog SNSD-a. Mišić trenutno radi u opštini Laktaši.

Mandat u Komisiji po svemu sudeći zadržaće dosadašnji članovi Vladan Andrić (SNSD), Nenad Račić (SNSD) i Zoran Filipović.

Filipović je ranije imenovan kao prijedlog DNS-a, međutim sada je predložen kao kadar Narodne partije Srpske (NPS) koju je osnovao Darko Banjac nakon razlaza sa DNS-om i Nenadom Nešićem.

Trenutnu Komisiju za koncesije Narodna skupština Republike Srpske imenovala je 23. septembra 2015. godine.

Članovi Komisije za koncesije se imenuju na period od pet godina i mogu biti imenovani na još jedan mandat.

Komisija za koncesije, kao regulatorno tijelo, ima funkciju da prati stanje u oblasti koncesija, kao i izvršenje zakonskih i drugih propisa, te predlaže mjere i standarde za unapređenje, kako koncesionih odnosa, tako i zakonodavstva, kojima se regulišu koncesioni odnosi.

Računovostvo, revizija, nadzor…

Maja Šuput je magistar ekonomije i trenutno je stručni savjetnik za provjeru i nadzor rada koncesionara u Komisiji za koncesije. Ona je nosilac profesionalno-stručnih zvanja ovlašteni računovođa, ovlašteni interni revizor, ovlašteni interni revizor u javnom sektoru, eksterni procjenitelj kvaliteta interne revizije i ovlašteni procjenjivač. Nakon studija, radila je u privatnoj firmi na poslovnim koordinatora za ekonomsko finansijske poslove, te Fabrici duvana Banjaluka kao savjetnik generalnog direktora. Član je Socijalističke partije.

 

CAPITAL: S. Šurlan

Чланак Maja Šuput mijenja Radenka Đuricu na čelu Komisije za koncesije RS се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Maja Šuput mijenja Radenka Đuricu na čelu Komisije za koncesije RS