Danas u Srebreniku Dan žalosti

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 16. februar 2021. godine, Danom žalosti zbog smrti Ibrahima Salihovića, dobitnika priznanja “Zlatni ljljan” i bivšeg ministra za boračka pitanja u Vladi TK. Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te na javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Povodom smrti ratnog komandanta Ibrahima Salihovića dana 16.02.2021. godine (utorak) u 13,00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera, u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku biće održana komemoracija. Dženaza polazi 16.02.2021. godine (utorak) u 15,15 sati ispred džamije u Barama, a ukop će se obaviti na gradskom mezarju Grabovci.


Izvorni članak: Danas u Srebreniku Dan žalosti