SERVIS: Prekidi u snabdijevanju el.energijom na području Srebrenika i Gradačca

U Srebreniku jutros pretežno sunčano. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je -7°C. Najviša dnevna temperatura zraka -2°C.
Za danas je upaljeno žuto upozorenje za ekstremne niske temperature

MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je 4 puta, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik u protekla 24 sata je imala jednu tehničku intervenciju.

HITNA POMOĆ– Službe Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik su u posljednja 24 sata obavili 69 pregleda pacijenata, od toga 3 intervencije za UKC, a ekipe Službe Hitne pomoći na teren su izlazili 3 puta. 

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođene su četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Srebrenika:

– u naselju Cage Ćosići u vremenu od 09:00 do 10:30 sati,

– u naselju Ljenobud u vremenu od 13:00 do 14:30 sati,

– u dijelu naaselja Donji Srebrenik u vremenu od 14:00 do 15:00 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Njiverica,Vida i Novalići u vremenu od 08:30 do 14:00 sati.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

STANJE NA CESTAMA – Zbog niske temperature upozoravamo na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosasnko Grahovo-Strmica ima snijega na kolovozu, a u jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Prema podacima službe civilne zaštite Srebrenik, u našem gradu su trenutno 3 osobe zaražene korona virusom, jedna se nalaze na liječenju na UKC-u. 


Izvorni članak: SERVIS: Prekidi u snabdijevanju el.energijom na području Srebrenika i Gradačca