Japanci grade novi pogon u Konjicu

KONJIC – Firma Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic koja u Konjicu djeluje od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice počela je aktivnosti na proširenju proizvodnih kapaciteta.

Konjic

FOTO: Konjiclive

Time će u narednom periodu biti omogućeno povećanje zaposlenih sa sadašnjih 150 na više od 300 radnika.

Tim povodom načelnik Opštine Konjic Osman Ćatić posjetio je firmu TN Bosnia, gdje se sastao sa direktorom Zlatkom Hadžimahovićem.

Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer ćemo graditi proizvodnu halu na 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavati opremom i zapošljavati nove radnike. Projekat je od velikog značaja i za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 % izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima“, rekao je direktor Hadžimahović, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete načelnika Ćatića i podrške Opštine Konjic u domenu svog djelovanja.

Ćatić je čestitao menadžmentu na aktivnostima koje su provođene do sada, ali i planiranim koje će, kako je naglasio, Konjic učiniti centrom za proizvodnju konusnih valjaka  za autoindustriju i željeznice u svijetu.    Biznisinfo

Чланак Japanci grade novi pogon u Konjicu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Japanci grade novi pogon u Konjicu