Detalji istrage: Pijani vozač udario u automobil poznatog taksiste iz Tuzle koji je preminuo na licu mjesta

Čović je, kako pričaju njegovi prijatelji, išao po putnika na Međunarodni aerodrom Tuzla, a na uzvišenju Krojčica, prilikom povratka, došlo je do stravičnog sudara.

U saobraćajnoj nesreći je smrtno stradao Željko Čović, a još dvije osobe su povrijeđene. Policijska uprava Tuzla je ovom Kantonalnom tužilaštvu 12. januara 2021. godine dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H.H (27) iz Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da je pod dejstvom alkohola počinio krivično djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa – navodi glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović, piše “Crna-hronika“.

Do saobraćajne nesreće je najvjerovatnije došlo kada je osumnjičeni pod uticajem alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu lijevu saobraćajnu traku i prednjim dijelom vozila dorektno udario u vozilo u kojem se nalazio preminuli Željko Čović.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv ove osobe zbog pomenutih krivičnih djela i izdao naredbe za potrebna vještačenja, koja su u toku. Po okončanju vještačenja i drugih istražnih radnji će biti donesena tužilačka odluka u vezi sa ovom saobraćajnom nesrećom – zaključuje Arnautović.

Pored vožnje pod dejstvom alkohola sumnja se da je H.H. vozio svoj automobile velikom brzinom i zbog toga se čekaju druga neophodna vještačenja kako bi se kompletirao predmet. H.H. je, navodno, i ranije bio akter saobraćajnih nesreća prenosi TIA.


Izvorni članak: Detalji istrage: Pijani vozač udario u automobil poznatog taksiste iz Tuzle koji je preminuo na licu mjesta