Žuto i narandžasto upozorenje upaljeno za dijelove Bosne i Hercegovine

Upozorenja su na snazi zbog pojačanog vjetra i obilnijih padavina.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuje i ostatku zemlje

U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelaziti u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura 5, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina., prenosi “N1“.

Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati.


Izvorni članak: Žuto i narandžasto upozorenje upaljeno za dijelove Bosne i Hercegovine