Opet uhapšen 32-godišnji pedofil iz BiH: FUP objavio uznemirujuće detalje o slučaju

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni u Gradišci kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela i isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

“J.E. se sumnjiči da je tokom 2020 i 2021. godine koristeći se korisničkim računom na društvenoj mreži “Instagram”, ostvario kontakt sa maloljetnim ženskim licem (10 godina) sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, a potom sa umišljajem, iako je prethodno upozoren da razgovara sa maloljetnim licem, od iste zahtjevao kreiranje i slanje fotografije seksualno eksplicitnog sadržaja, odnosno učestvovanje u pornografskoj predstavi, pri tom u kontinuitetu pokušavajući stupiti u audio-video konverzaciju sa navedenim maloljetnim licem, šaljući istoj svoje seksualno eksplicitne fotografije, a sve u cilju zadovoljenja svoje nastrane pohote.

Postoje sumnje da je osumnjičeno lice u prethodnom periodu kontaktirao više desetina maloljetnih lica sa područja Bosne i Hercegovine i regiona, a što će biti predmet daljeg rada na ovom predmetu”, poručili su iz FUP-a.

Navedeno lice je povratnik u izvršenju istog krivičnog djela zbog čega je na osnovu pravosnažne presude nadležnog suda u Republici Hrvatskoj izdržao zatvorsku kaznu u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Izvorni članak: Opet uhapšen 32-godišnji pedofil iz BiH: FUP objavio uznemirujuće detalje o slučaju