Otac Velje Nevolje je prije 26 godina bombom raznio sebe, njegovu majku i baku

Veljko Belivuk i Marko Miljković dolaze iz potpuno različitih porodica i socijalnih miljea, ali su odabrali put kriminala, droge, nasilja i svirepih ubistava.

Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, počinio je masakr prije 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu, otkriva Kurir.

Stan demoliran
Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povrijeđeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dijete.

Oni su čudom preživjeli razornu eksploziju, koja je demolirala stan.

Stanari se sjećaju tragedije
Stanari ove zgrade i dan-danas se sjećaju tragedije. Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju… Kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbjeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovjek iz Vazurinog obezbjeđenja opsovao mrtvu majku.

Veljko Belivuk je najprije bio navijač Fudbalskog kluba „Rad“, a potom je prešao u navijačku grupu „Janjičari“, koju je poslije pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u „Principe“.

Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje različitih krivičnih djela, među kojima su i ona najmonstruoznija – otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

S druge strane Marko Miljković Mare bez trunke ljudskosti mučio je žrtve i na živo im vadio oči, odsjecao uši, noseve, glave, te je zbog toga dobio nadimak „mesar“.


Izvorni članak: Otac Velje Nevolje je prije 26 godina bombom raznio sebe, njegovu majku i baku