Lažni humanitarci uhićeni u Mostaru

Ipak, u većem broju slučajeva se radi o prijevarama, a da je tako potvrđuje i slučaj od subote kada je u Mostaru uhićena organizirana skupina koja se bavila upravo ovim aktivnostima.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a HNŽ-a, jedan broj uhićenih osoba je iz Mostara, dok ostali dolaze iz drugih mjesta, a svi oni su dolazili do novca preko lažnih humanitarnih akcija.

-Nakon što smo dobili više prijava građana o sumnjim aktivnostima, pripadnici MUP-a su pronašli osobe koje se predstavljaju kao humatarni radnici i priveli ih. Otkriveno je kako su oni dio jedne veće mreže koja je na području Mostara pod krinkom humanitarnih akcija uzimala novac od građana – rekli su za Pogled.ba iz MUP-a HNŽ-a.

Lažni humanitarci su već neko vrijeme bili na području Mostara, ali još uvijek nije poznato koliko novca su prikupili u lažnim humanitarnim akcijama. Iz policije nam kažu kako nastavljaju sa aktivnostima u ovoj istrazi, te pokušavaju doći do još imena osoba koje su bile dio ove mreže.

-Istraga je još u tijeku i vidjet ćemo gdje će nas sve odvesti. Građane upozoravamo na pojačan oprez prilikom sudjelovanja u humanitarnim akcijama, te da novac daju smo osobama za koje su sigurni da se bave humanitarnim radom. Također, pozivamo im da nam prijave sve sumnjive slučajeve kako bi mogli brzo intervenirati i osujetiti slične pokušaje prijevare – zaključili su u MUP-u HNŽ u izjavi za Pogled.ba.


Izvorni članak: Lažni humanitarci uhićeni u Mostaru