Jezivi detalji optužnice: Admira Burić osumnjičena da je teško pretukla svoju bebu

Burić je optužena za krivično djelo teška tjelesna ozljeda.

Naime, optužena je da je teško povrijedila svoju tek rođenu bebu…

Kako se navodi u optužnici, Burić je u periodu između 14. i 18. juna 2019. godine u Zavidovićima u kući u kojoj živi sa suprugom B.E. i dvoje djece B.E. (rođen 2018. godine) i bebom B.I.(rođena 2019. godine) u jednom momentu “uzela mehaničko sredstvo trakastog izduženog oblika i jednokratnim djelovanjem – udarcem tupine udarila bebu u lijevi čeono-sljepoočni predio glave”.

U optužnici se navodi da je beba zadobila tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu natučenja – uboja “s krvnim podlivom na lijevoj strani lica u čeono–sljepoočnom dijelu glave, s krvarenjem ispod konjuktive u predjelu unutarnjeg ugla lijevog oka s posljedičnim krvarenjem ispod mekih moždanih ovojnica, krvarenjem ispod tvrde moždane ovojnice sljepoočno – tjemeno obostrano kao i zatiljno obostrano s posljedičnim oštećenjem vitalnih centara u mozgu u vidu razvoja stanja kriza svijesti i prekida u disanju te stanjem toničko-kloničkih trzaja desnih ekstremiteta i fiksiranjem pogleda u lijevu stranu i znacima diskretne djelimične oduzetosti lijevog ličnog živca”.

“Na taj način je svojoj bebi nanijela tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život i dovela život bebe u direktnu, stvarnu opasnost, a koja opasnost se ogleda u oštećenju funkcije vitalnih centara u mozgu prije svega disanja, a time i svih drugih vitalnih organa i sistema, čime je počinila krivično djelo Teške tjelesne ozljede iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH”, navodi se u optužnici, prenosi “Radio Sarajevo“.


Izvorni članak: Jezivi detalji optužnice: Admira Burić osumnjičena da je teško pretukla svoju bebu