Visina snijega mjerila se metrima: Na današnji dan 2012. BiH bila totalno paralisana

Tako su izgledali medijski izvještaji na današnji dan 2012. godine, kada je Bosnu i Hercegovinu zahvatilo veliko snježno nevrijeme. Zbog snijega veći dio zemlje potpuno je bio paralisan.

Više graničnih prijelaza nije bilo u funkciji, sa aerrodroma nije bilo letova, a cestovnom saobraćaju, uglavnom, nije bilo ni ogovora. Tako su oni koji su morali, do radnih mjesta pokušavali stići pješice, s obzirom da se zimske službe nisu mogle izboriti s tolikom količinom snijega i čistile su uglavnom najprirotenije ceste, kao što su prilazi zdravstvenim ustanovama, prenosi “Radiosarajevo“.

U veći škola nije bilo nastave.

U Sarajevu je bilo proglašeno stanja prirodne nesreće, a građani su, kao i uvijek u teškim situacijama pokazali veliku humanost u pomaganju jedni drugima i akcijama čišćenja snijega.

I Mostar, inače poznat po blagoj klimi, tih je dana bio potpuno paralizovan grad. Osim što je snijeg onemogućio kretanje Mostarcima nenaviklim na zimske uslove, brojni su danima bili bez struje i vode. Čak je Neum bio pod snijegom i velikim ledom


Izvorni članak: Visina snijega mjerila se metrima: Na današnji dan 2012. BiH bila totalno paralisana