Današnja oblačnost donosi iznenađanje i veliku promjenu vremena za vikend

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan-sedlo i Zenica 6; Sarajevo i Trebinje 7; Livno i Tuzla 8; Doboj, Drvar, Grude i Mostar 10; Bugojno i Jajce 11; Gradačac 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Neum i Sanski Most 14 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 1hPa je manji od normalnog i ne mijenja se

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate također neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti. U poslijepodnevnim satima, usljed natprosječnih temperatura zraka, moguće su umjerene tegobe poput iscrpljenosti, glavobolje, dekoncentracije, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak, 5. februara 2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. prenosi RadioSArajevo

U subotu, 06.02.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17°C.

U nedjelju, 07.02.2021., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Izvorni članak: Današnja oblačnost donosi iznenađanje i veliku promjenu vremena za vikend