Dan u ARI ambulanti u Banjaluci stimulišu sa 72 feninga po danu

BANJALUKA – Medicinske sestre i tehničari u Domu zdravlja Banjaluka ostali su šokirani nakon uvida u bankovne račune i saznanja da im je za dan rada u ARI ambulantama plaćeno 72 feninga!

foto: srpskainfo/Goran Šurlan

Ni predstavnicima Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Doma zdravlja Banjaluka nije jasno o kakvom se obračunu radilo i šta se ovakvim isplatama željelo postići, osim ponižavanja medicinskih radnika u Banjaluci.

Iz Doma zdravlja Banjaluka odgovaraju da svoje zaposlene nagrađuju skraćenim radnim vremenom i sredstvima kojima raspolaže ustanova, te su podsjetili da su u dva navrata prošle godine medicinskim radnicima isplaćene uvećane plate od po 10 odsto, te jednokratna novčana pomoć od 1.000 maraka.

Iako su već godinama degradirani i poniženi u svom radu, jer imaju najmanje koeficijente od svih kolega u Republici Srpskoj, izgleda da je posljednji obračun kap koja je prelila čašu. Srpskainfo

Чланак Dan u ARI ambulanti u Banjaluci stimulišu sa 72 feninga po danu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Dan u ARI ambulanti u Banjaluci stimulišu sa 72 feninga po danu