POLAR EXPRESS STIGAO JE U NAŠE KRAJEVE:Meteorolozi otkrivaju i koji su dani ključni

“Pred nama su “ledeni dani”. To su dani u kojima i tijekom najtoplijeg razdoblja temperature ne prelaze nulu. Očekuje se da će biti i još hladnije posebno prema kraju tjedna”.

“Već neke stvari možemo nagovijestiti, nad našim područjem će se tijekom srijede početi spuštati hladnija masa, usljed četvrtka će biti i padalina”. Kada je riječ o najhladnijim danima, oni će biti: “Najhladniji dani u nedjelju i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20.

Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”, pojasnio je. Sladić dodaje kako ipak neće biti hladnije razdoblje slično onome 2017. “Ne bit trebalo biti problema s temperaturama koje bi se spuštale i do minus 20. Ovaj hladni prodor koji očekujemo svakako će donijeti hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, ali neće biti dosta vedrijih noći kao 2017.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/ovo-ce-biti-najhladniji-dani-ove-zime-1460260?fbclid=IwAR09ollwAdSiAMfjOznWKlos79d9vFlz7OB2O0HbXfxKTV81Edl2dvJkgRA – www.vecernji.ba


Izvorni članak: POLAR EXPRESS STIGAO JE U NAŠE KRAJEVE:Meteorolozi otkrivaju i koji su dani ključni