(FOTO) TEŠKA NESREĆA KOD BUGOJNA: NEZVANIČNO 5 OSOBA POVRIJEĐENO!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Advertisements

Udes na Pajić Polju, neslužbeno pet osoba je povrijeđeno i svi su prevezeni u Dom zdravlja Bugojno.

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Frekvencija vozila pojačana je na putevima koji vode sa ski centara i zimskih izletišta. U višim planinskim predjelima mogući su nailasci na ugažen snijeg ili led. Na moguću poledicu upozoravamo i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Apelujemo na vozače na svim dionicama da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prevoju Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

S obzirom da se u BIH bilježe izrazito niske temperature, vozače savjetujemo da svoje vozilo pripreme za zimske uslove vožnje:https://3a51870bf2fb431a4a881b622b899ce0.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

-Češće palite vozilo kako akumulator ne bi oslabio;
-Provjerite ispravnost akumulatora prije početka radne sedmice;
-Podmažite gume i brave na vratima vašeg vozila;
-Očistite vozilo od snijega i leda;
-Dopunite gorivo minimalno do pola rezervoara;
-U slučaju potrebe pozovite na broj 1282.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Izvorni članak: (FOTO) TEŠKA NESREĆA KOD BUGOJNA: NEZVANIČNO 5 OSOBA POVRIJEĐENO!