Bursać oštro reagirao na prodaju majica o Srebrenici: “Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida”

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

Na srbijanskom web shopu 011, bez ikakvih problema možete poručiti duks-Nož, žica! Ima svih veličina, za mlađe i starije, za bate i seke, za tate i mame, za deke i bake…

Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima, prenosi “Novi“.

Eto, to se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju. Eto, tako to biva u zemlji koja negira genocid dok se iz usta lokalnih nacionalista ori pjesma-U Srebrenici genocid nije bio, dabogda se tri put ponovio!

Zapravo ovi duksevi, ovako legalni i dostupni svima, najbolji su pokazatelj i dokaz genocida u Srebrenici sa jedne strane, ali i mišljenja “običnih“ ljudi koji prodaju i nose ovu bruku, sa druge strane.

Na sramotu svih nas!

Na srbijanskom web shopu 011, bez ikakvih problema možete poručiti duks-Nož, žica! Ima svih veličina, za mlađe i…

Objavljuje Dragan BursaćČetvrtak, 14. siječnja 2021.


Izvorni članak: Bursać oštro reagirao na prodaju majica o Srebrenici: “Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida”