Najhladniji dan ove zime: U BiH izmjereno čak -16 stepeni, upaljen meteoalarm

Na sjeveru zemlje očekuje se novi snijeg do nekoliko centimetara, u centralnom pojasu od četiri do sedam, a na planinama na istoku i jugoistoku oko 10 centimetara.

Prije podne i tokom dana biće oblačno, na sjeveru slab snijeg, a slab do umjeren u centralnom pojasu, na istoku i visokoj Hercegovini.

Na jugu se očekuje kiša, ali je moguća i susnježica. Kasnije poslije podne na sjeveru i zapadu doći će do prestanka padavina, a prema noći na petak i u većini drugih predjela do smanjenja oblačnosti.

Jedino će u centralnom pojasu, na istoku i na jugoistoku /visoka Hercegovina/ i dalje biti oblačno sa snijegom. U tom regionu viših predjela biće uslova za vijavice.

U centralnom pojasu zemlje dan će biti leden, što znači da dnevna temperatura neće prelaziti nulu, a na sjeveru i jugu dnevna temperatura biće par stepeni iznad nule.

Duvat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi “N1“.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do dva, na jugu do šest, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 sati: Sokolac minus 16 stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus 11, Drvar i Sarajevo minus sedam, Srebrenica, Tuzla i Bjelašnica minus šest, Bileća i Zenica minus četiri, Bijeljina i Mostar minus jedan, Neum jedan, a Bihać šest stepeni Celzijusovih.


Izvorni članak: Najhladniji dan ove zime: U BiH izmjereno čak -16 stepeni, upaljen meteoalarm