Danas u BiH oblačno, očekuje se i slab snijeg

Prolazno slab snijeg ili susnježica se očekuju u Bosni i sjeveru Hercegovine od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U večernjim satima razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepen, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje u jutarnjim satima koje će usloviti snijeg ili susnježica, na jugu zemlje i kišu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 3 do 6 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.


Izvorni članak: Danas u BiH oblačno, očekuje se i slab snijeg