Snijeg napravio potpuni haos: Zatrpani putevi i petsto domaćinstava bez struje, proglašena vanredna situacija u Prijepolju

Zbog nedostatka mehanizacije nisu u potpunosti pročišćena ni glavne gradske ulice, a do mjesnih zajednica Babine, Kamena Gora, Kaćevo, Hisardzik i Zvijezd put je neprohodan, prenosi “RINA”.

Danas na zasjedanju Štaba proglasili smo vanrednu situaciju na ovim putnim pravcima. Na osnovu rješenja koje imamo sa privrednim subjektima a koji su osposobljeni za čišćenje snega, odredili smo koje će putne pravce čistiti, i po kojoj ceni će biti angažovani”, kazao je Esad Hodzić, zamjenik predsjednik opštine Prijepolje, piše “Novi“.

Ono što dodatno otežava situaciju jeste da je zbog propalog tenedera, opština Prijepolje ovu zimu dočekala bez adekvatne mehanizacije, tako da je neophodna pomoć viših instanci kako bi snijeg bio očišćen, a mještani normalno funkcionisali.

Komunlano preduzeće nije adekvatno opremljeno, imaju zastarjelu mehanizaciju. Zbog toga smo uputili molbu gradu Beogradu, koji će nam sutra ustupiti jedan kamion što će nam u mnogo olakšati čišćenje u narednom periodu”, kazao je Hodzić “dodajući da najveći problem u centru grada imaju zbog neporpisno parkiranih vozila koja otežavaju čišćenje.

Snježne padavine su prouzrokovale problem u snabdevanju električnom energijom, a preko 500 domaćinstava je bez struje.

Prema riječima direktora pogona EPS-a u Prijepolju problem će biti saniran u toku današnjeg dana. Do sada nije bilo poziva za evakuaciju, sem intervnecija gdje je zbog smrtnog slučaja poslata mehanizacija da očisti seosko groblje“, navodi Hodzić.


Izvorni članak: Snijeg napravio potpuni haos: Zatrpani putevi i petsto domaćinstava bez struje, proglašena vanredna situacija u Prijepolju