Politički prevrat u Kalesiji: NBL, SDA i PDA u koaliciji

Potvrđeni su rezultati lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. Većina općinskih odnosno gradskih vijeća je već konstituisana. U Tuzlanskom kantonu još uvijek nisu poznata rukovodstva gradskih vijeća Tuzla i Srebrenik, te općinskog vijeća Kalesija. Krajnji rok za njihovo konstituisanje je 15. januar.

Kako smo saznali konstituirajuća sjednica OV Kalesija bit će održana sljedeće sedmice, a već se nazire i koalicija koja će činiti novu većinu. Riječ je o Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi iz koje dolazi i načelnik Sead Džafić i Stranci demokratske akcije, te Pokretu demokratske akcije. Kako su nam potvrdili okupili su se oko zajedničke platforme koja će donijeti bolje uslove života građanima ove općine.

– Ono što smo mi zahtjevali od svojih partnera jeste da imamo zajedničke ciljeva, a to je jačanje Kalesije u svakom pogledu i na taj način poboljšanje stanja, odnosno statusa građana Općine Kalesija, istakao je Edis Mešić, predsjednik NBL Kalesija.

– SDA je zainteresovana da pomogne općinskom načelniku i općinskim službama da rade na jedan kvalitetniji način. Iz tog razloga ćemo u koaliciju sa NBL. Klub SDA će se skoncentrisati na poboljšanje rada u opštinskim strukturama, na poboljšanju infrastrukture u našoj opštini, na svemu što će doprinjeti boljem ambijentu u Kalesiji i boljem životu građana, kazala je Hasiba Kurtić, predsjednica OO SDA Kalesija.

Izvor: RTV TK / Kalesijski.ba

The post Politički prevrat u Kalesiji: NBL, SDA i PDA u koaliciji appeared first on Kalesijski.ba.


Izvorni članak: Politički prevrat u Kalesiji: NBL, SDA i PDA u koaliciji