Članice FB grupe My soul paketićima obradovale 136 djece

Decembar je mjesec darivanja, vrijeme koje nam donosi dosta radosti, prijateljstva i poklona. Ima li ljepšeg osjećaja od onog kada, uz okićeno jelku odmotavamo poklone? Ima. To je onaj osjećaj sreće kada učinimo nešto dobro za druge, izmamimo osmijeh na nečijem licu, pogotovo ako je to dječje lice. Ti osmjesi nemaju cijenu.  

Znaju to i članice FB grupe My soul koje su pokrenule akciju prikupljanja finansijskih sredstava za kupovinu paketića za štićenike Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla. Ove divne žene paketićima su obradovale i mališane u centru za djecu sa posebnim potrebama “Futura” Gračanica. Inače, facebook grupa My soul bavi se humanitarnim radom a grupu je kreirala Beatrica Čelić koja je za radio Studio D pojasnila o čemu se zapravo radi:

“Facebook grupa “My soul” za kratko vrijeme skupila je preko 3.500 članova. Grupa je reklamno-nagradnog karaktera a bavimo se i humanitarnim radom. U protekla dva dana realizovale smo dvije humanitarne akcije u okviru kojih smo podijelile paketiće za 136 djece sa poteškoćama u razvoju u Tuzli i Gračanici. Novčana sredstva smo prikupile unutar grupe” – kazala nam je Beatrisa.

Ono što nam je još otkrila jeste da je u planu i posjeta malom heroju, našem prijatelju Hasanu Jukiću iz Bjelava ali i to da će grupa i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama. Članice grupe, uz razne humanitarne akcije se i međusobno pomažu i dijele poklone.

Ove divne žene samo su jedan od primjera kako društvene mreže možemo iskoristiti za prave stvari. Nadam se da će ova priča podstaći i druge i pokrenuti slične akcije.

Podjela paketića u JU Futura Gračanica

Podjela paketića u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla


Izvorni članak: Članice FB grupe My soul paketićima obradovale 136 djece