Talentovani sedmogodišnji skijaš teško povrijeđen u nesreći na Bjelašnici

Naime, dok se nalazio na stazi Kolijevka zajedno sa svojim trenerom na dječaka je naletio jedan skijaš koji ga je udario dok se spuštao velikom brzinom.

Maleni Abdullah odmah je prevezen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je završio i na operacionom stolu.

Dječak je, kako saznajemo, doživio vanjski prijelom noge, a nakon trosatne operacija stanje mu se stabilizovalo i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi, piše “Klix“.

Podsjetimo, maleni Abdullah je u centar pažnje bh. javnosti dospio prošle godine kada je u italijanskom Biberonu u konkurenciji dječaka rođenih 2013. godine “pomeo” konkurenciju i slavio pobjedu u veleslalomu.

Potom je dominirao i Kranjskoj Gori gdje je u konkurenciju dječaka koji su stariji od njega godinu dana osvojio drugo mjesto uz najbolje vrijeme od dječaka koji su kao i on rođeni 2013. godine.

Inače, staza na kojoj se nesreća dogodila namijenjena je samo za iskusne skijaše, što su iz KJP ZOI ’84 naglasili na oglasnom panou. Međutim, ostaje pitanje da li je do nesreće došlo zbog nemara nadležnih da ski-centar urede kako treba ili je krivica skijaša koji je naletio na dijete budući da su jasno precizirana pravila ponašanja na skijaškoj stazi.


Izvorni članak: Talentovani sedmogodišnji skijaš teško povrijeđen u nesreći na Bjelašnici