Profesor Zovko najavljuje treći entitet

Jure Zovko, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru, komentirao je najnoviju izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je kazao da će Bošnjaci nakon izbora 2022. godine “razbiti okove” i blokade u domovima naroda.

Zovko je kazao da je vrijeme da vlast Republike Hrvatske pošalje Izetbegoviću jasnu poruku sadržaja “Ili će Hrvati biti jednakopravni u Federaciji BiH, il’ je neće biti”. Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti.

– Islamistički predsjednik SDA Bakir Izetbegović na predizbornom skupu u Mostaru ponovno je zaprijetio Hrvatima u BiH da će ih Bošnjaci “preglasati na predsjedničkim izborima 2022.” tj. poručio im da ne će moći kao konstitutivni narod izabrati svoga člana Predsjedništva u BiH. Hrvatska Vlada trebala bi odgovoriti na ovo drsko uskraćivanje elementarnih demokratskih prava Hrvatima kao konstitutivnom narodu u BiH. Vrijeme je da se bahatom Izetbegoviću pošalje jasna poruka: “Ili će Hrvati biti jednakopravni u Federaciji BiH, il’ je neće biti”. Republika Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma obvezana je to učiniti! – napisao je Zovko na Facebooku.

Islamistički predsjednik SDA Bakir Izetbegović na predizbornom skupu u Mostaru ponovno je zaprijetio Hrvatima u BiH da…

Objavljuje Jure ZovkoSrijeda, 16. prosinca 2020.


Izvorni članak: Profesor Zovko najavljuje treći entitet