OČEKUJU SE NOVE ODLUKE // Zasjeda Krizni štab FBiH: Kakve mjere ćemo imati za Novu godinu?

Očekuje se da će biti poznato više detalja o eventualnim mjerama za blagdane i Novu godinu s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju

Krizni štab Federalnog ministartsva zdravstva održat će sjednicu na kojoj bi trebao donijeti novu odluku o mjerama za B0RBU protiv pandemije korona virusa.

Očekuje se da će biti poznato više detalja o eventualnim mjerama za blagdane i Novu godinu s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju. Kako je ranije rečeno iz Federalnog ministarstva zdravstva, očekuje se da će iste mjere, koje su na snazi do 21.decembra, biti produžene. Dakle, riječe je o mjerama ograničenog broja ljuda u zatvorenim objektima, ali i zabrana kretanja iza 23 sata.

S obzirom da su neki hoteli i ugostiteljski objekti već najavili proslave, iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kažu da će inspektori u saradnji s policijskim službenicima MUP-a KS obavljati kontrole tokom novogodišnje noći.

Federalno ministarstvo zdravstva uputilo je prijedlog Ministarstvu sigurnosti BiH i Ministarstvu civilnih poslova BiH da se uvede obaveza posjedovanja negativnog PCR testa za sve strane državljane koji ulaze u našu zemlju, ali i bh. državljane koji žive vani. Cilj je spriječiti importovanje korona virusa tokom praznika.

The post OČEKUJU SE NOVE ODLUKE // Zasjeda Krizni štab FBiH: Kakve mjere ćemo imati za Novu godinu? appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: OČEKUJU SE NOVE ODLUKE // Zasjeda Krizni štab FBiH: Kakve mjere ćemo imati za Novu godinu?