Nogometaš Mirza Bašić o pucnjavi na Baščaršiji: Snimao sam reklamu i tada sam ranjen u nogu

“Prvo da se zahvalim rodbini, prijateljima i poznanicima na pozivima i porukama podrške. Hvala Bogu dobro sam i oporavljam se. Ljudi koji me poznaju znaju da sam cijeli život u sportu, profesionalni nogometaš koji više živi i igra van BiH i da nemam nikakve veze s kriminalnim radnjama”, napisao je Bašić.

Igrač koji je ponikao u Fudbalskom klubu Sarajevo istakao je da je upravo on sinoć nosio kostim Djeda Mraza koji su očevici i primijetili na mjestu događaja.

“Sinoć sam snimao reklamu za modni brend odjeće Identity u Ferhadiji s kamermanima i cijelom ekipom te sam nosio kostim Djeda Mraza i duksericu modnog brenda. Nažalost, tu sam spletom okolnosti i ranjen u nogu, jer sam se zadesio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Zajedno sa mnom je povrijeđena i moja prijateljica te je to jedina i prava istina. Hvala još jednom svima na podršci i čuvajte se u ovom našem lijepom, a divljem gradu”, poručio je Bašić.

Mirza trenutno igra za češki Znojmo, a ranije je u karijeri igrao za Sarajevo, Pribram, Neuberg, Zvijezdu Gradačac, drugi tim Wisle, Angeback, Arvika, Wieselburg i Kienberg.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek tragaju za osobom koja je sinoć na Baščaršiji upotrebom vatrenog oružja ranila tri osobe, prenosi “Klix“.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su ustanovili da je vatreno oružje upotrijebio J. H. iz Sarajeva te je za njim, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti i krivično djelo lake tjelesne povrede, Prva PU raspisala operativnu potragu.


Izvorni članak: Nogometaš Mirza Bašić o pucnjavi na Baščaršiji: Snimao sam reklamu i tada sam ranjen u nogu