“Čovjek je samo pao, nije mu bilo spasa” – Muškarac preminuo u čekaonici kovid ambulante u Kraljevu dok je čekao na pregled

U nedjelju ujutru u kovid ambulanti Infektivnog odjeljenja u Kraljevu preminuo je pacijent dok je čekao na pregled, saznaje “Blic“.

Kako se saznaje, muškarac je preminuo u hodniku čekaonice, dok je čekao na pregled.

– Čovjek je samo pao. Ljekari su ga odmah unijeli, ali nije mu bilo spasa. Mnogo se plašim. Situacija je veoma teška – kaže jedna od pacijentkinja.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, rekao je za “Blic” da je pacijent primljen čim je ambulanta počela da radi.

– Došao je sa jako teškom kliničkom slikom. Doktor nije uspio da ga spasi. Najveći problem je što se pacijenti kasno javljaju. Mnogo puta smo apelovali da ne čekaju, nego da odmah dođu na pregled. Zato i radimo veći broj kontrola, kako bi smo pogoršanja registrovali na vrijeme – kaže Mrvić.

Direktor kraljevačke bolnice napominje da ljudi ne umiru zbog čekanja u ambulanti, već zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uslijed inficiranja koronavirusom.

– Svi pacijenti se pregledaju, a oni hitni i prioritetni slučajevi se primaju preko reda. Prije nekoliko dana je dovedena žena iz Vrnjačke Banje koja nije disala. Urađena je reanimacija, ali bez uspjeha. U subotu smo u bolnici imali 131 pregled, a u petak čak 200. Osam ljekarskih ekipa radi do 22 sata – rekao je Zoran Mrvić.

Na teritoriji Kraljeva sve je teža situacija sa epidemijom koronavirusa. Dnevno se testira oko 600 osoba, a broj pregleda u obje kovid ambulante konstantno je oko 500. U bolnici je hospitalizovano oko 115 pacijenata i svi imaju tešku kliničku sliku.


Izvorni članak: “Čovjek je samo pao, nije mu bilo spasa” – Muškarac preminuo u čekaonici kovid ambulante u Kraljevu dok je čekao na pregled